www.tripper.nl
Een MiniCruise naar Newcastle, wat kun je verwachten?

Een MiniCruise naar Newcastle, wat kun je verwachten?

  • Samantha Smink Samantha Smink
  • -
  • 26 juin 2019
Wil je er even tussenuit, wil je nieuwe indrukken opdoen en de Engelse stad Newcastle met eigen ogen zien? De MiniCruise naar Newcastle is daarvoor de ideale uitstap! Via Tripper.nl kun je deze cruise al maken voor €79,- per persoon. Je krijgt hiervoor twee overnachtingen in een eigen hut die van alle gemakken is voorzien, twee keer toegang tot het ontbijtbuffet én de transfer naar en van de stad. Benieuwd hoe deze dagen eruit zullen zien? Lees snel verder..

De MiniCruise naar Newcastle start in de haven van IJmuiden. Hiervandaan vaart de cruiseferry af richting Engeland. Om de haven met het openbaar vervoer te bereiken, kun je in het centrum van Amsterdam met een bus van DFDS mee die rechtstreeks naar de haven rijdt. Deze bustransfer is tijdens het reserveren optioneel bij te boeken voor €7 per persoon. Wanneer je met auto naar de haven komt, kun je deze parkeren op het naastgelegen afgesloten parkeerterrein of in de parkeervakken op de openbare weg. Inchecken voor de cruiseferry kan op de dag van vertrek tussen 13:00 en 16:45, vanaf 14:00 kan je aan boord en om 17:30 worden de ankers omhoog gehaald, de reis naar de Engelse stad gaat nu écht beginnen.

Aan boord kijk je je ogen uit. Met je kamernummer op zak ga je op zoek naar je hut tussen tál van hutten. In de hut vind je alles wat je nodig hebt voor een overnachting. Na je bagage in je kamer te hebben gedropt, kan je het schip gaan ontdekken. Loop je eerst naar het dek waar je het land steeds meer in de horizon ziet verdwijnen, duik je één van de bars in om te genieten van een drankje met uitzicht op zee of zak je lekker onderuit in de bioscoop? De keuze is aan jou!

Na een nachtje slapen op het schip loop je langs het uitgebreide ontbijtbuffet. Ga voor een full English Breakfast, de lekkerste broodjes met divers beleg of voor yoghurt en fruit. Natuurlijk vergezeld met een bak koffie, een kop thee of een dagvers sapje. Na genoten te hebben van een heerlijk ontbijt ben jij klaar voor een dag verkenning! Om 9:15 meert het schip aan in de haven van Newcastle. Hier word je opgewacht door een bus die je direct naar het stadscentrum brengt.

Éénmaal in de stad is het aan jezelf hoe je de tijd invult. Ontdek bijvoorbeeld de vele winkels, leuke straatjes, interessante musea en de gezellige pubs van Newcastle. Liefhebbers van kastelen kunnen een bezoekje brengen aan het Newcastle Castle. Voetbalfans halen hun hart op in bij St. James Park, het voetbalstadion van Newcastle United. De stad heeft een hoop te bieden, voor ieder wat wils!

Tegen het einde van de middag rijd je met de bus weer terug richting de haven. Waar je om 17:00 met het schip weer vertrekt richting IJmuiden. Geniet van een uitgebreid diner, drink een heerlijke cocktail, geniet van de live-muziek of shop nog wat laatste souvenirtjes aan boord. Aan het einde van de avond plof je voldaan en vol nieuwe indrukken neer op bed. De volgende ochtend geniet je nog een laatste keer van het ontbijt. Ondertussen komt Nederland steeds meer in zicht. Om 9:45 worden de ankers weer uitgegooid. Het schip is weer terug in IJmuiden, het einde van de MiniCruise. Een leuke trip, voor een leuke prijs! Is het iets voor jou? Je kunt al op 3-daagse MiniCruise naar Newcastle met z’n tweeën inclusief ontbijt voor slecht €158! Bekijk de deal via de link hieronder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Tripper nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Vergeet vooral niet jouw Tripper avonturen met ons te delen! #trippernl