www.tripper.nl
Ontdek de leukste boerderij van Nederland: Avonturenboerderij Molenwaard!

Ontdek de leukste boerderij van Nederland: Avonturenboerderij Molenwaard!

  • Eline  Hillenaar Eline Hillenaar
  • -
  • 9 juil. 2019

Midden tussen de weilanden vind je Avonturenboerderij Molenwaard. Deze pastelkleurige boerderij is een gezellige en leerzame plek voor de hele familie. Beleef een dag vol puur Hollands landleven! Wat je er kan doen? Wij zijn langs geweest en hebben het voor je op een rijtje gezet.

Fien & Teun

Ken jij Fien en Teun al? Het vrolijke boertje en boerinnetje vormen de rode draad op Avonturenboerderij Molenwaard. Je ziet en hoort ze overal terugkomen op het park. Hun verhalen staan centraal voor de humorvolle, speelse wijze van de educatieve activiteiten bij Avonturenboerderij Molenwaard. Op hoogseizoendagen en ‘vroeger-vrij dagen’ kun je ze zelfs ontmoeten! In hun eigen theater geven ze een interactieve en vrolijke minishow. Maak een selfie met Fien en Teun of geef ze een dikke knuffel. Bekijk hier de kalender.

Beestenboel

Er is van alles te doen en te beleven bij Avonturenboerderij Molenwaard, vervelen is geen optie! In het begin van het park vind je een speeltuin en het theater van Fien & Teun. Als je verder loopt kom je uit bij de verschillende activiteiten van het park. Leer alles over de bij aan de hand van de verhalen van de imker, spot vlinders in de vlindertuin en knuffel met geitjes en konijnen in de knuffelweide. Ook kan er een ritje gemaakt worden op een pony en kunnen ze vogels spotten in de vogelkijkhut aan het einde van het park.

Waar spelen ontdekken is!

De kids kunnen zelf aan de slag in de moestuin, hoe leuk is dat! Ze leren alles over eten kweken en ze krijgen zelfs wat mee naar huis. Door een interactief spel leren ze bewust met eten omgaan, zodat niks overbodig wordt weggegooid. Daarnaast kunnen de kids de boer helpen door de koeien te melken en leren ze hoe kaas wordt gemaakt. Bij ‘Polderspelen’ leren en ontdekken ze alles over de polder en zeespiegel. Alle activiteiten op Avonturenboerderij Molenwaard zijn interactief en speels, waardoor kinderen op een leuke manier een heleboel te weten komen. Zelfs afval weggooien is een feest! Door de grote afbeeldingen van Fien en Teun op de afvalbakken, zijn deze aantrekkelijk voor de kinderen en scheiden zij opeen speelse manier afval.

Trek gekregen?

Waar je ook bent in het park, er is overal gelegenheid om iets lekkers te eten. Verspreid over het park vind je kraampjes van het Reizend Eetfestijn.Geniet van Hollandse poffertjes of een gezonde smoothie. In het begin vanhet park vind je Eeterij Molenzicht. Hier kun je genieten van brood, saladesof friet & snacks. Het Boerenburger menu is een echte aanrader! Ook kun je hier een picknickmand kopen vanaf 2 personen, kies een gezellig plekje in het polderlandschap en smullen maar!

Themamaanden

Elke maand is weer anders bij Avonturenboerderij Molenwaard. Elk bezoekje is dus weer anders. Fien en Teun nemen je mee op avontuur in het Hollandse buitenleven. Het duo krijgt bijzondere gasten op bezoek tijdens deze themamaanden. In juli en augustus is het ‘Rollen in de Modder Maand’. Vanaf 20 juli is er een modderbaan waar de kids als echte varkentjes de natuur kunnen verkennen. Ook komt speciaal voor dit themamaand Peppa Pig langs op Avonturenboerderij Molenwaard. Van 20 juli t/m 31 augustus kun je genieten van de mini-voorstelling van Peppa Pig en haar broertje George.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Tripper nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Vergeet vooral niet jouw Tripper avonturen met ons te delen! #trippernl